MUZICA INSTANTELOR

Top Menu

  • Editorial
  • Cultura
  • Monden
  • Sport
  • Contact

Main Menu

  • Actualitate
  • Politica
  • Economic
  • Administratie
  • Social
  • Justitie
  • Educatie
  • Medicina
  • Utile
  • Editorial
  • Cultura
  • Monden
  • Sport
  • Contact

logo

MUZICA INSTANTELOR

  • Actualitate
  • Politica
  • Economic
  • Administratie
  • Social
  • Justitie
  • Educatie
  • Medicina
  • Utile
  • Procurorii DNA arată cum se deturnează fondurile Uniunii

  • Concert ecumenic de Crăciun al Coralei Voci Transilvane

  • Şefa UPU nu putea refuza recoltarea sângelui şoferilor

  • Peste 170 de picturi moderne la licitaţia de Crăciun Quadro

  • Maestrul Florin Ciobanu este forţat să plece din locuinţă

Justitie
Home›Justitie›Traficanţi de droguri din Dej şi Gherla, trimişi la biserică

Traficanţi de droguri din Dej şi Gherla, trimişi la biserică

By muzicainstantelo
03/27/2017
1461
0
Share:

Grupul tinerilor care au cultivat şi comercializat canabis petru consum a fost condamnat săptămâna trecută, la pedepse cu suspendare sub supraveghere şi măsuri privind efectuarea de muncă în folosul comunităţii, la primării sau biserică.

Ioan Rus, Alexandru Nicolae Duna, Makkay Csaba, Petru Rareş Lup, Adriana Maria Bria, Andrei Daniel Ritişan şi Andrei Vlăduţ Vântu au fost acuzaţi de către procurorii DIICOT, de trafic de droguri de risc, în localuri şi la petreceri private din zona Gherla- Dej.

În urma unor percheziţii desfăşurate în urmă cu un an, au fost arestaţi 3 dintre membrii grupului. Asupra acestora au fost descoperite atât droguri, cât şi aparatură pentru măsurarea acestora.

Solutia pe scurt: I.Respinge cererile inculpaţilor de reţinere a dispoziţiilor art. 15 din Legea nr. 143/200.

II. Condamnă pe inculpaţii: 1.RI, la pedeapsa de: -2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 al. 1 C.pen. şi cu art. 396 al. 10 C.p.pen., În temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a şi b, art. 67 al. 2 şi 68 al .1 lit. b C.pen., interzice inculpatului pe o durată de 2 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 65 al. 1 şi 3 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Dej sau la Protopopiatul Ortodox Român Dej pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 72 al. 1 C.pen. scade din durata pedepsei aplicate inculpatului, timpul reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu începând cu data de 18.02.2016 şi până la 11.08.2016 În temeiul art. 112 al. 1 lit. b C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpatul Rus Ioan a cântarului electronic din material plastic de culoare neagră inscripţionat „Capacity:200gx0,01 g” prevăzut pe platan metalic, display, capac din material plastic de culoare neagră inscripţionat „DIGITAL SCALE” cu husa aferentă, ambalat şi sigilat. În temeiul art. 16 al. 2 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 12000 lei dobândită în urma săvârşirii infracţiunii.

2. DAN, la pedeapsa de: -1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 396 al. 10 C.p.pen., În temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a şi b, art. 67 al. 2 şi 68 al. 1 lit. b C.pen., interzice inculpatului pe o durată de 2 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 65 al. 1 şi 3 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Dej sau la Protopopiatul Ortodox Român Dej pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 72 al. 1 C.pen. scade din durata pedepsei aplicate inculpatului, timpul reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 10.03.2016 şi până la data de 24.06.2016.În temeiul art. 112 al.1 lit. b C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a celor trei foarfece pe care s-a pus în evidenţă THC, ambalate şi sigilate.În temeiul art. 16 al. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială de la inculpat a cantităţilor de 116,0 gr. cannabis, 253,0 gr. cananbis, 129,5 gr. cananabis, 47,9 gr. cannabis, 27, 5 gr. cannabis, 340,0 gr. plantă cannabis, 28,5 gr fragmente de plante de cannabis (frunze, inflorescenţe, seminţe), 152, 5 gr. cannabis, 29,5 gr. cananbis, 56,5 gr. cannabis, rămase în urma analizelor de laborator.

3.VAV, la pedepsele de: -2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 al. 1 C.pen. şi cu art. 396 al. 10 C.p.pen., În temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a şi b, art. 67 al. 2 C.pen., interzice inculpatului pe o durată de 2 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. -4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prev. de art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen. şi cu art. 396 al. 10 C.p.pen. şi -5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de către o persoană care nu deţine autorizaţie valabilă, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. şi cu art. 396 al. 10 C.p.pen. În temeiul art. 38 al. 1 C.pen. constată că cele trei infracţiuni sunt concurente iar în baza art. 39 al. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 2 ani închisoare sporită cu 1/3 din totalul celorlalte trei pedepse, adică cu 3 luni închisoare, rezultând în final pedeapsa de: – 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare.În temeiul art. 45 al. 1 C.pen. rap. la art. 68 al. 1 lit. c C.pen. aplică inculpatului alături de pedeapsa principală rezultantă de mai sus şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani.În temeiul art. 65 al. 1 şi 3 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În baza art. 93 alin. 2 lit. c C.pen. impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte periodic, dar nu mai târziu de 6 luni, la controale de specialitate pentru monitorizarea abstinenţei în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog din Cluj-Napoca.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Dej sau la Primăria com. Fizeşu Gherlii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 72 al. 1 C.pen. scade din durata pedepsei rezultante aplicate inculpatului, timpul reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 18.02.2016 şi până la 24.06.2016. În temeiul art. 16 al. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială de la inculpat a cantităţii de 1,2 grame cannabis rămasă în urma analizelor de laborator, precum şi a cantităţii de 1,2 grame cannabis rămasă în urma analizelor de laborator, ambalată şi sigilată.În temeiul art. 16 al. 2 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 410 lei obţinută din traficarea drogurilor de risc.

4. MK, la pedepsele de: -2 (doi) şi 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 al. 1 C.pen., cu art. 396 al. 10 C.p.pen.,În temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a şi b, art. 67 al. 2 C.pen., interzice inculpatului pe o durată de 2 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. -8 ( opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prev. de art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen. şi cu aplicarea art. 396 al. 10 C.p.pen. şi -4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen. şi cu aplicarea art. 396 al. 10 C.p.pen. şi În temeiul art. 38 al. 1 C.pen. constată că cele două infracţiuni sunt concurente iar în baza art. 39 al. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 2 ani şi 3 luni închisoare, sporită cu 1/3 din totalul celorlalte două pedepse, adică cu 4 luni, rezultând în final pedeapsa de: – 2 (doi) ani şi 7 (şapte) luni închisoare. În temeiul art. 45 al. 1 C.pen. rap. la art. art. 68 al. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului alături de pedeapsa principală rezultantă de mai sus şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani, care începe de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 65 al. 1 şi 3 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 alin. 2 lit. c C.pen. impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte periodic, dar nu mai târziu de 6 luni, la controale de specialitate pentru monitorizarea abstinenţei în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog din Cluj-Napoca.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Dej sau la primăria com. Mintiu Gherlii pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 72 al. 1 C.pen. scade din durata pedepsei rezultante aplicate inculpatului, timpul reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 18.02.2016 şi până la 11.08.2016.În temeiul art. 16 al. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială de la inculpat a cantităţii de 16,0 grame cannabis rămasă în urma analizelor de laborator şi sigilată. În temeiul art. 16 al. 2 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 7620 lei obţinută din traficarea drogurilor de risc. În temeiul art. 112 al.1 lit. b C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a unui cântar electronic din material plastic, de culoare argintie prevăzut pe platan metalic, display, capac din material plastic transparent şi etichetă inscripţionată ”100g/0.01 g 2 QC PASS” şi borcanul pe care s-a pus în evidenţă MDMA, sigilate. În temeiul art. 404 al. 4 lit. c C.p.pen. menţine măsura sechestrului asigurator instituit în vederea confiscării speciale, asupra sumei de 7542, 26 lei aparţinând inculpatului MC şi depusă în contul bancar al acestuia deschis la Banca Transilvania.

5. LPR, la pedepsele de: -1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de către o persoană care nu deţine autorizaţie valabilă, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin. 1 din Lg. nr. 194/2011, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu art. 396 al. 10 C.p.pen -6 (şase ) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prev. de art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 396 al. 10 C.p.pen. În temeiul art. 38 al. 1 teza I C.pen. constată că cele două infracţiuni sunt concurente iar în baza art. 39 al. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 1 an şi 6 luni închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă, adică cu 2 luni, rezultând în final pedeapsa de: – 1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani şi 2 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei com. Mintiu Gherlii sau la Primăria com. Fizeşu Gherlii jud. Cluj pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 112 al. 1 lit. e C.p.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a cantităţilor de 1,8 grame substanţă ce conţine 3-MMC rămase în urma analizelor de laborator şi sigilată.În temeiul art. 16 al. 2 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 32190 lei obţinută în urma comercializării de substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive.În temeiul art. 112 al.1 lit. b C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a următoarelor bunuri: -dispozitiv pentru mărunţit (grinder) cilindric, metalic compus din trei piese prevăzut cu ţepi şi sită în interior, sigilat, -cantitatea de 149,0 gr substanţă ce conţine creatinină şi cantitatea de 28,0 gr substanţă ce conţine glucozamină, rămase în urma analizelor de laborator şi sigilate, -tavă metalică ovală cu inscripţia „Julius Meinl” pe care s-a pus în evidenţă 3- MMC, sigilată, -430 punguţe din material plastic transparent, cu ziplock, rămase în urma analizelor de laborator, sigilate -cântar electronic din material plastic, de culoare argintie prevăzut cu platan metalic, display şi capac, inscripţionat „ITEM NO: FS-100 100gx0,01g” pe care s-au pus în evidenţă 3-MMC şi 4 CMC, sigilate cu sigiliul.În temeiul art. 404 al. 4 lit. c C.p.pen. menţine în vederea confiscării speciale, sechestrul asigurator instituit asupra imobilului teren şi construcţie – situat în Gherla, aparţinând inculpatului LPR, până la concurenţa sumei de 32190 lei.

6. RAD la pedepsele de: – 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de către o persoană care nu deţine autorizaţie valabilă, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin. 1 din Lg. nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 396 al.10 C.p.pen., şi -3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prev. de art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 396 al. 10 C.p.pen. În temeiul art. 38 al.1 C.pen. constată că aceste infracţiuni sunt concurente şi în baza art. 39 al. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 6 luni închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă, adică cu o lună, rezultând în final pedeapsa de: -7 (şapte) luni închisoare. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 1 an şi 4 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei com. Mintiu Gherlii sau a Primăriei com. Fizeşu Gherlii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra telefonului mobil marca Philips model Xenium W3568 de culoare neagră şi asupra telefonului mobil marca Nokia de culoare gri, model 302 , ambele aparţinând inculpatului RADşi dispune restituirea lor acestuia.

7. BAM, la pedeapsa de : – 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 al. 10 C.p.pen., În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 1 an, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei com.Mintiu Gherlii sau Primăriei com.Fizeşiu Gherlii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare.În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţii RI, DAN, VAV şi MC, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.În temeiul art. 274 al. 1 şi 2 C.p.pen. obligă pe inculpaţii RI, DAN, VAV, MC şi LPR să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de câte 1.800 lei fiecare iar pe inculpaţii BAM şi RAD câte 700 lei fiecare.Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

III.Admite cererea formulată de inculpatul RI, şi în consecinţă: Dispune ridicarea sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa de luare a măsurilor asiguratorii din data de 28.03.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT Serviciul Teritorial Cluj în dosarul nr. 38 D/P/2015, cu privire la autoturismul marca VW Passat, aflat în proprietatea inculpatului RI. Dispune comunicarea prezentei către IGPR – D.C.C.O – Brigada de Combatere a Criminalităţii organizate Cluj-Napoca în vederea punerii sale în executare. În temeiul art. 249 C.p.pen. dispune în vederea confiscării speciale luarea măsurii sechestrului asigurator prin indisponibilizarea sumelor aflate în contul bancar deschis pe numele inculpatului RI, la BRD – Agenţia Dej, până la concurenţa sumei de 12000 lei. Dispune comunicarea prezentei încheieri către BRD Agenţia Dej în vederea indisponibilizării contului bancar deschis pe numele inculpatului, urmând a comunica de îndată instanţei rezultatul acesteia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 23 martie 2017.

TagscondamnareDIICOTtrafic de droguriTribunalul Cluj
Previous Article

Veteranii folclorului clujean susţin un spectacol caritabil

Next Article

Remiză la Cluj cu Danemarca pentru mondialul ...

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • JustitieMedicina

    Spitalul din Zalău plăteşte daune morale de aproape 200.000 de euro gravidelor infectate în operaţie

    02/07/2018
    By muzicainstantelo
  • Justitie

    Minorul care a omorât în bătaie un om al străzii, pentru o ţigară şi câteva boarfe, măsură educativă de 12 ...

    08/18/2017
    By muzicainstantelo
  • CoruptieJustitie

    Elena Udrea a fost condamnată pentru implicarea în Gala Bute

    06/06/2018
    By muzicainstantelo
  • DIICOTDroguriMass Media

    DIICOT confirmă existenţa unui dosar de trafic de droguri cu jurnalişti

    09/15/2018
    By muzicainstantelo
  • Justitie

    Ziaristul gelos, condamnat la muncă în folosul comunităţii la Primăria din Cluj

    11/03/2016
    By muzicainstantelo
  • Justitie

    Fostul primar Sorin Apostu recunoaşte fără pedeapsă

    02/21/2017
    By muzicainstantelo

Leave a reply Cancel reply

  • CulturaTeatru

    Paradă centenară pe scena clujeană cu piese teatrale pe texte exclusiv româneşti

  • Mass Media

    Lansare Anuar APPC. Cele mai bune articole de presă ale jurnaliştilor clujeni din 2017

  • Cultura

    Studenţii germani şi români au schimbat impresii urbane

Alte Stiri

  • 11 hours ago

    Procurorii DNA arată cum se deturnează fondurile Uniunii

  • 12 hours ago

    Concert ecumenic de Crăciun al Coralei Voci Transilvane

  • 1 day ago

    Şefa UPU nu putea refuza recoltarea sângelui şoferilor

  • 2 days ago

    Peste 170 de picturi moderne la licitaţia de Crăciun Quadro

  • 3 days ago

    Maestrul Florin Ciobanu este forţat să plece din locuinţă

Facebook

  • Film

    Regizorul Cardinalului Hossu Nicolae Mărgineanu la Cluj

    Nicolae Mărgineanu, regizorul filmului Cardinalul a participat sâmbătă la Cluj, la o conferinţă de presă, împreună cu PS Florentin Crihălmeanu, în care a vorbit despre condiţiile în care a realizat ...
  • Film

    Povestea unui secol este rescrisă într-un deceniu

    Ecranizarea cărţii lui Tudoran, Fiul risipitor, a născut o dispută între moştenitorii acestuia şi realizatorii filmului Eva- povestea unui secol. Procesul nu a ţinut ritmul cu filmul, care circulă deja ...
  • CulturaFilm

    Regizorul Tudor Giurgiu şi-a urcat festivalul pe internet

    Festivalul Internațional de Film Transilvania a lansat prima platformă de streaming ce continuă online experiența de festival: TIFF Unlimited – produs unic atât în România, cât și în rândul festivalurilor ...
  • ActualitateFilm

    TIFF a început cu sfârşitul. Nicolas Cage şi-a luat trofeul

    Actorul american Nicolas Cage a primit sâmbătă seara Trofeul Transilvania, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, din partea TIFF, înaintea proiecţiei peliculei Face OFF, din a cărui distribuţie a ...
  • CulturaFilm

    Tudor Giurgiu şi-a adăpostit Parking-ul de ploaie la cinema

    Proiecția în premieră absolută Parking, cel mai recent film în regia lui Tudor Giurgiu, a deschis, vineri seară, ediția cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Deși au ...

RSS STIRI AGERPRES

  • Florin Cîţu: Sunt pregătit să merg cu bugetul în Parlament; nu am discutat despre asumarea răspunderii pe buget
  • Noul şef al diplomaţiei UE îndeamnă blocul să adopte ''limbajul puterii''
  • Asociaţii de elevi cer Guvernului să nu-şi angajeze răspunderea pe abrograrea OUG 51/2019, ci să o respingă în Parlament
  • Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, dus la audieri la Timişoara
  • Turcia expulzează spre Franţa unsprezece presupuşi jihadişti francezi
  • UNSAR: România este a 5-a piaţă de asigurări din Europa Centrală şi de Est; densitatea asigurărilor este încă redusă
  • Contact
© 2017 - Muzicainstantelor.ro. - Toate drepturile rezervate.