Joburi tari pe gratis la APM. Primul sosit, primul servit!
Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, organizație ce servește interesele mediului de afaceri de mai bine de 30 de ani, alături de Asociația Cluj IT, organizație care în ultimii 8 ani a reprezentat la nivel regional și național interesele celor mai importanți actori din industria de IT din Cluj-Napoca și Școala informală de IT, care începând cu anul 2015 a lansat o metodă alternativă de educație pentru persoanele care doresc să se reorienteze profesional înspre industria IT & Software implementează în parteneriat proiectul CompetActiv+ .
CompetActiv+ este un proiect care susține învățarea la locul de muncă prin măsuri de îmbunătățire a nivelului de cunoștințe și competențe ale angajaților din sectoare competivitve și introducerea de programe de învățare în IMM-uri care activează în domenii cu potențial competitiv. Punem accentul pe “shape of future skills & future challenges” pentru a ajuta întreprinderile să supraviețuiască, să performeze și să aibă succes în următorul val al celei de-a patra revoluții industriale.
Specialiștii evidențiază o trecere spre o mai mare autonomie, mai puțină rutină, mai multă tehnologie de comunicare, mai puține sarcini fizice și mai multe sarcini sociale și intelectuale pe parcursul perioadei 2018 – 2030. În următoarea decadă, milioane de lucrători vor schimba categoriile profesionale și, în consecință, cerințele noastre de competențe pentru viitor se vor schimba.
În cadrul proiectului vom furniza pachete de formare profesională formală și informală destinate dezvoltării carierei angajaților din domenii competitive. Programul formal de formare profesională este compus din mai multe tipuri de cursuri de specializare cum ar fi cele de responsabil de mediu, specialist GDPR/protecția datelor, specialist îmbunătățire procese (AGILE), consultant în informatică (Robotic Process Automation), programator sistem informatic (Python, JAVA, JS, .NET), la care vor participa peste 320 de persoane din Regiunea Nord-Vest. Cursanții vor proveni din domeniile de specializare competitivă/sectoarele cu potențial competitiv ridicat.
De asemenea vom acționa pentru introducerea de programe de învățare la locul de muncă în 36 de IMM-uri din aceste domenii, cu sediul în Regiunea Nord Vest.
Proiectul are o durată de 18 luni și un buget estimativ de 1 milion euro.
Proiectul POCU/464/3/12/127968 „CompetActiv+” / futureskills.ro este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.
Pentru înscrieri si detalii, ne puteți contacta la:
Asociația
Patronilor și Meseriașilor Cluj
Adresă: str. Avram Iancu nr. 52, Cluj-Napoca, 400083 Cluj Telefon: 0264430148 E-mail: apm@apm.ro Web: www.futureskills.ro / www.apm.ro |
Asociatia
Cluj
IT
Adresă: str. Marinescu, nr. 23, Clădirea Decanate, Etajul 3, 400689, Cluj-Napoca, Romania E-mail: contact@clujit.ro Web: clujit.ro |
Școala
informală de IT
Adresă: Cluj Business Campus – str. Henri Barbusse, nr. 44-46, Cluj Napoca Telefon: +40 374 494 848 E-mail: info@scoalainformala.ro Web: scoalainformala.ro |
Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj aduce TRANSEO – rețeaua europeană de transfer de business – în România!
Asociația Patronilor și Meseriasilor Cluj aniversează în acest an 30 de ani de la reînființare și 149 de ani de la recunoașterea oficială a Reuniunii sodalilor români din Cluj, precursoarea actualei organizații!
La aproape 30 de ani de la lansarea primei generații de antreprenori, majoritatea firmelor românești caută soluții spre a se transfera către urmatoarea generație, fie ea din cadrul familiei sau din afara acesteia.
Transferul de afaceri este, în general, un proces de testare durabilă și emoțională care pentru cei mai mulți antreprenori se manifestă o singură dată pe parcursul vieții lor.
La nivel European transferul anual de firme poate fi estimat la 500.000, însumând aproximativ 2 milioane de angajați care-și păstrază astfel locul de muncă. Cu toate că există o mare nevoie a unui astfel de serviciu, la nivelul României avem o slabă reprezentare a entităților care să ofere soluții de transfer companiilor care au o valoare sub 5 mil euro. Marea majoritate a companiilor românești se situează valoric de la cateva sute de mii și până la 2- 3 milioane de euro.
Comisia Europeană consideră însă prioritare următoarele acțiuni și caută soluții pentru susținerea lor:
- Luarea măsurilor pentru a crește gradul de conștientizare între antreprenori – potențiali cumpărători și vânzători. De cele mai multe ori, transferul firmei nu este văzut ca o parte normală a vieții unei afaceri. Bunele practici ar putea fi schimbate pentru a determina ce funcționează cel mai bine și ce ar putea fi îmbunătățit pentru a construi campanii de comunicare eficiente.
- Atat cumpărătorii cât și vânzătorii nu dispun de abilitați de transfer, astfel, ar trebui definite cele mai eficiente forme de instruire pentru dezvoltarea abilităților aferente proceselor de transfer. Publicațiile despre transferul afacerilor ar trebui sa fie cat mai cuprinzătoare și să fie ușor accesibile vânzătorilor și cumpărătorilor. Profesioniștii, care oferă sprijin cumpărătorilor și vânzătorilor în timpul transferului ar trebui de asemenea, să fie instruiți.
- Existența mai multor stimulente pentru a lucra cu profesioniști recunoscuți! Trebuie luate mai multe măsuri pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la existența unor astfel de experti, dar și pentru a reduce costurile pentru antreprenori.
- Îmbunătățirea vizibilității ofertei și a cererii! Imbunatirea functionarii platformelor de intermediere de afaceri prin schimbul de bune practici între țări. Stabilirea mai multor legături între statele Uniunii.
- Schimburile de bune practici de transfer de afaceri ar trebui dezvoltate în continuare: la fiecare etapă a procesului, există o șansă ca problema întâmpinată de o țară să fi fost deja abordată de o altă țară.
În acest context, Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, ca parte a rețelei europene de transfer de business TRANSEO, solicită sprijinul acesteia pentru a implementa un sistem eficient de informare și pregătire a antreprenorilor în organizarea și realizarea transferurilor de afaceri. În majoritatea țărilor europene astfel de centre de transfer se găsesc în cadrul asociațiilor antreprenoriale și a camerelor de comerț.