Fiul unui fost decan a învins la bară un baron local clujean
Baronii locali nu ştiu să piardă. Sunt obişnuiţi doar să numere bani şi lauri. Totuşi sunt oameni şi ei.
Firma Dacia Service din Cluj a fost obligată de către judecători să se retragă pe amplasamentul propriu, după ce extinderea peste terenul unui vecin a depăşit cadrul legal. Patronul firmei este Ovidiu Turcu, unul dintre afaceriştii omniprezenţi în afacerile cu maşini şi imobiliare din zonă.
Patronul şi-a întins service-ul de pe Calea Turzii în spate, peste terenurile agricole din vecinătate, pentru lărgirea parcării cu maşini noi, în urmă cu 15 ani. A adus moloz rezultat din construcţia unui cartier din apropiere, împreună cu alţi magnaţi. A acoperit cu buldozerul căminele de vizitare din reţeaua freatică, amenajate în anii 70. A deviat pârâul dintre service şi vecin, căruia i-a ocupat circa 1000 de mp.
Cu tupeu maxim, le-a spus proprietarilor că nu le face nicio ofertă, că şi aşa nimeni nu va cumpăra de la ei. Recunoaşe că a intrat abuziv, dar vrea să i se demonstreze asta. Apoi se retrage. Pârâiaşul deviat a format un lac. Stuful, denivelări, un zid imens şi un tub suspect cu scurgeri reziduale au asezonat intervenţia magnatului. Într-un PUZ mai vechi, pârâul trebuia să se suprapună pe o cale de comunicaţie pentru viabilizarea terenurilor din zonă.
După 15 ani, trei instanţe l-au obligat pe proprietarul service-ului auto să aducă terenul la forma iniţială, inclusiv pârâul. Performanţa juridică aparţine avocatului Marius Luca, unul dintre fiii reputatului şi regretatului fost decan al Baroului Cluj, Remus Luca.
Nimic nu dă impresia că patronul întins abuziv are vreo intenţie de a respecta decizia instanţelor. E mai ocupat de afacerile cu maşini şi imobiliare şi cu susţinerea financiară a sociologului Vasile Dâncu, unul dintre membrii divorţaţi de răposatul Grup de la Cluj.
Autorul articolului este în vădit conflict de interese cu subiectul