Cad parcurile ca spicele la Cluj. Vin macaralele şi pe Pata
Liniştea locuitorilor din zona Cipariu- Titulescu va fi perturbată în acest an de un nou şantier de construcţii. Primul semn l-a dat Primăria clujeană, care a retezat toate hinţile, toboganul şi barele de joacă pentru copii la începutul săptămânii.
Parcul pe care se jucau copiii de câteva decenii a fost demolat în câteva ore de angajaţii Primăriei. Aceştia au retezat cu flexul tot mobilierul metalic de la nivelul ierbii.
Ceea ce a rămas în urma muncitorilor, spaţiul verde este doar vremelnic. Locatarii care au ieşit cu câinii vorbesc despre câteva blocuri care se vor ridica în preajmă.
Conform tradiţiei, subiectele delicate sunt mascate la Direcţia de Comunicare a Primăriei. Purtătorul de cuvânt ne-a transmis că spaţiul devenind unul privat, instituţia şi-a retras mobilierul din parc. Nimic mai mult.
Am aflat însă că pe o parte a parcului există o autorizaţie de construcţie, eliberată de municipalitate pe numele de Adriana Monica Mastan în anul 2015. Aici va fi ridicată o construcţie de 4 etaje. O altă construcţie va fi ridicată pe scările de acces dinspre Constantin Brâncuşi. Proprietarii garajelor au fost deja chemaţi la poliţie unde li s-a comunicat să demoleze construcţiile.
Politica municipalităţii a fost devoalată de primarul Emil Boc, care a declarat într-o emisiune televizată, singurul spaţiu în care acordă audienţe clujenilor, chiar când se tăiau arborii seculari de pe o stradă apropiată, pentru a face loc unui hotel, că doreşte ca ritmul construcţiilor să fie continuat. “Să ne hotărâm. Ori construim şi ne dezvoltăm, ori să închidem oraşul pentru investitori”.
La ultima şedinţă de Consiliu local, Boc afirmase că Planul Urganistic General al municipiului este depăşit şi că trebuie modificat din nou, deşi abia a fost adoptat de un an. Municipalitatea este asaltată de solicitări de construcţii, iar singurele parcele rămase disponibile se află în ce a mai rămas necosntruit în pădurea Făget şi prin parcurile oraşului.
Citiţi aici de câte ore a avut nevoie Primăria să defrişeze prima grădină botanică din Cluj cu arbori seculari, pentru construcţia unui hotel în centru municipiului.