Clubul de baschet CSU Alba Iulia, dator impresarului Thomas Prodromou pentru contractul unei americance
Judecătorii clujeni au obligat echipa de baschet CSU Alba Iuia şi pe preşedintele Bogdan Duma, să-i achite lui Thomas Prodromou, reprezentantul firmei de impresariat Flash Agency suma de 2.500 de dolari, restanţe pentru transferul unei jucătoare americance din decembrie 2015.
Echipa din Alba Iulia a primit atunci 3 jucătoare din SUA. Dintre acestea, Shawnta Dyer (Foto ABsport.ro) a intrat în conflict cu antrenorul de atunci Miroslav Popov şi nu a evoluat în finala campionatului din iulie 2016, pierdută cu Sepsi Sf Gheorghe.
Prodromou a declarat atunci presei că a încercat să medieze conflictul şi a convins-o pe Dyer să participe la antrenamente, dar antrenorul Popov a refuzat să o mai primească.
Shawnta Dyer a venit din NBA în România, iar după incidentul de la echipa ardeleană, când a renunţat să joace după întîrzierea saarială, s-a transferat în campionatul francez de baschet.
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată şi modificată de către reclamantul THOMAS PRODROMOU în contradictoriu cu pârâţii CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA ALBA IULIA şi DUMA BOGDAN, având ca obiect pretenţii. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 2.500 USD în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii efective reprezentând „remuneraţie de agent” datorate în baza convenţiei intitulate „Contract de baschet profesionist” semnate la data de 17.12.2015. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 510 USD în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii efective reprezentând penalităţi de întârziere contractuale datorate în baza convenţiei intitulate „Contract de baschet profesionist” semnate la data de 17.12.2015, penalităţi calculate de la data de 31.01.2016 şi până la data de 30.07.2016. Obligă pârâţii să plătească reclamantului penalităţi de întârziere contractuale datorate în baza convenţiei intitulate „Contract de baschet profesionist” semnate la data de 17.12.2015, şi anume 10 USD pe zi de întârziere în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii efective, penalităţi calculate în continuare, de la data de 31.07.2016 şi până la plata efectivă a debitului principal în cuantum de 2.500 USD. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 2.950,05 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 1.067,05 lei reprezintă taxă judiciară de timbru, suma de 1.616 lei reprezintă onorariu avocaţial, iar suma de 267 lei reprezintă cheltuieli ocazionate de traducerea în limba română a înscrisurilor depuse în probaţiune. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.