Bienala de Arhitectură transformă Muzeul de Artă în teatru muzical pentru copii cu Alice în țara jucăriilor
Spectacolul Alice în ţara jucăriilor este o reinterpretare a cunoscutei povești a lui Lewis Caroll, realizată cu mult entuziasm și talent de catre studenții Academiei de Muzica Gh. Dima. Ei vor cânta, vor dansa și se vor juca spre deliciul micilor spectatori, duminică, la Muzeul de Artă din Cluj, de la ora 11.
Adaptare după Alice în Ţara Minunilor
de Lewis Carroll şi Robert Chauls
Orchestraţia şi adaptarea muzicală: Flaviu Mogoşan
Scenografia şi plastica scenică: Daniela Maier
Asistent de regie: Silvia Papadopoulos
Dirijor: Vlad Eniu
Regia artistică, scenariul și adaptarea: Ina Hudea
Interpretează:
Orchestra Opera Group Project
condusă de Alexandru Manzat
Pian: Mira Gavriş
Distribuție:
Alice – Alice Bacalu; Pisica – Tudor Bărbos; Ducesa – Alex Suciu; Pălărierul – Adonis Tanța; Regina – Lorena Puican; Iepurașul – Denis Ursan; Omida – Elvira Grigorishina; Grifonul – Claudiu Chereji; Regele – Anton Babias; Cărți de joc: Biro Anna, Lorincz Norbert, Razec Christine, Creța Georgiana, Lăcrămioara Rostaș
orchestra : Dana Gâdea – vioară
Aurelian Băcan – clarinet
Elena Ghemeș – violoncel
Spectacolul este o reinterpretare a cunoscutei povești a lui Lewis Caroll, realizată cu mult entuziasm și talent de catre studenții Academiei de muzica Gh. Dima. Ei vor cânta, vor dansa și se vor juca spre deliciul micilor spectatori, și nu numai. Spectacolul nostru a trecut printr-o frumoasă aventură.
Exact așa cum ne mărturisește Pisica de Chesire la început :
”A fost odata ca niciodată o fetiță pe care o chema Alice. Si fetița asta a avut o poveste frumoasă, frumoasă de tot… Eu nu mi-o mai aduc aminte, căci a fost demult, demult. Nici nu cred ca eram asamblată pe atunci.
Nu știu dacă voi știti povestea lui Alice, dar după spectacol dați fuguța acasă și rugați-vă neapărat bunicile să v-o povestească. Da, ele se ocupă de obicei cu treaba asta, nu eu. Căci eu nu-s bunică (…) Sunt pisica cea mai la moda din top ten jucării, na!
In fine, unde-am rămas?! A…dupa ce Alice a noastra s-a zăpăcit de tot în Tara Minunilor, după ce a zgribulit printre ceșcuțe de ceai în țara zăpezilor, nu s-a învățat deloc minte. Si iată că a mai făcut o prostie și s-a trezit în… Tara Jucăriilor. Ei, să vedeți voi aicea zăpăceală!”
Accesul este liber.
În timpul BATRA2017, copiii pot participa la urmatoarele ateliere:
1.Turnuri ale Clujului – atelier de machete pentru copii
9 – 10 octombrie, între 09:00 – 11:00
Propunem un atelier unde copiii vor afla povestea cetății Clujului și vor recrea imaginea turnurilor acesteia prin intermediul unor machete de carton.
Timp de doua zile, ei vor decupa, plia și lipi machete ale șapte dintre turnurile fortificației. Fiecare machetă va fi personalizată după gustul realizatorului ei.
Proiectul va fi realizat cu sprijinul arhitectei Klara Veer si a asociației ”De-a Arhitectura”.
—
2.Căsuțe pentru păsărele – atelier de creație pentru copii și arhitecți
11 – 13 octombrie, între 09:00 – 11:00
De la întelegerea necesității construirii unui adăpost, trecând prin proiectare și finalizând cu construirea, copiii vor parcurge toți pașii pe care în mod uzual îi face un arhitect atunci când profesează.
Copiii, îndrumați de arhitecții, vor concepe și realiza o serie de căsuțe pentru păsărele. Scopul atelierului este ca tinerii participanți să înțeleagă demersul de concepere și construire a unui obiect de arhitectură.
Rezultatul final constă într-o serie de căsuțe durabile și posibil de amplasat în locațiile indicate de ornitologi.
Proiectul va fi realizat cu ajutorul arhitecților voluntari și a asociației ”De-a Arhitectura”.