Beneficiarul nu a suplimentat închiderea gropii de gunoi Dej, justiţia a aprobat contractul
Magistraţii Tribunalului au dispus a sfârşitul săptămânii achitarea de către Consiliul Judeţean Cluj a sumei de peste 100.000 de euro, către Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG- Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL, pentru lucrările efectuate în scopul închiderii şi ecologizării rampelor de deşeuri neconforme de la Câmpia Turzii şi Dej. (Foto dejeanul.ro)
Reprezentanţii asocierii au solicitat o suplimentare de contract, în valoare de 6 milioane lei, în anul 2015, faţă de cei 9 milioane de lei de la atribuire, motivând că a descoperit o cantitate mai mare de deşeuri faţă de cea estimată, dar autoritatea judeţeană a reziliat înţelegerea.
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare in judecată formulată şi precizată de reclamanta Geiger Transilvania SRL in calitate de lider al Asocierii Geiger Transilvania SRL/Wilhelm Geiger GmbH&Co.KG/Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL in contradictoriu cu pârâtul Judeţul Cluj. Obliga pârâtul Judeţul Cluj să plătească reclamantei despăgubiri in cuantum de 237.100 lei reprezentând costuri executare contract , respectiv in cuantum de 367.321 lei pierdere de profit. Obligă pârâtul Judeţul Cluj să plătească reclamantei cheltuieli de judecată in cuantum de 28.096 lei. Cu drept de recurs in termen 10 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, data de 19 ianuarie 2018.
Optimismul de la predarea amplasamentului din iunie 2015, către prestator, a fost repede dat uitării.
Informare de presă
Ref. Predarea amplasamentelor depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii
Marţi, 23 iunie 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a participat la predarea amplasamentelor depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii, din cadrul obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, Lotul nr. 2. Predarea în vederea închiderii respectivelor amplasamente ale depozitelor de deşeuri urbane neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii s-a desfăşurat în prezenţa echipei Unităţii de Implementare a Proiectului „Management Integrat al Deşeurilor” din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a executantului.
Închiderea acestor două rampe neconforme reprezintă etapa a doua şi ultima a contractului privind proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, prima etapă având loc în data de 12 iunie a.c., când au fost predate amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Pata Rât, Huedin, Turda şi Gherla.
Lucrările la cele două amplasamente vor viza, în principal, reconfigurarea lor şi acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe, urmând a fi efectuate, totodată, lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.
„Am participat astăzi, alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentelor ultimelor două depozite neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii. În acest fel, am respectat graficul de activităţi pe care ni l-am propus, conformându-ne întru totul exigenţelor impuse de Uniunea Europeană şi de legislaţia naţională şi evitând orice fel de penalităţi, respectiv procedura de infringement. Mai mult decât atât, am reuşit ceea ce ne-am propus, aceste lucrări, deloc ieftine, urmând a fi efectuate cu fonduri europene iar banii de la bugetul judeţului pe care îi economisim în acest fel îi vom folosi pentru derularea altor proiecte prioritare pentru judeţ. Chiar dacă durata totală a lucrărilor de închidere a celor şase depozite neconforme de deşeuri e de 12 luni, vom urmări îndeaproape toate operaţiunile şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.
Reamintim în acest context faptul că procedura de achiziţie publică a lucrărilor de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj” a demarat în luna octombrie 2014, prin publicarea pe SEAP a anunţului de participare nr. 154511. Data limită de depunere a ofertelor aferente acestui contract a fost 16 decembrie 2014, ulterior acestei date având loc evaluarea ofertelor depuse, întreaga procedură finalizându-se cu desemnarea câştigătorilor. Astfel, pentru Lotul nr. 2 a fost încheiat Acordul Contractual nr. 6835/27 din 02.04.2015 în ceea ce priveşte depozitele Dej şi Câmpia Turzii, antreprenor fiind Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL, la valoarea de 8.098.330,08 lei fără TVA.
Biroul de presă
23.06.2015