Fostă grefieră din Bistriţa, suspectată de corupţie
Procurorii anticorupţie au reţinut joi o fostă grefieră suspectată că ar fi luat bani pentru a le facilita beneficiarilor soluţii faborabile în instanţele din Bistriţa, informează DNA. Magistraţii Tribunalului Cluj au dispus vineri arestul la domiciliu pentru aceasta, pe termen de o lună.
COMUNICAT
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 februarie 2017, a inculpatei
FEHER VERONICA, fost grefier la Tribunalul Bistrița Năsăud, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada august 2016 – 14 februarie 2017, inculpata Feher Veronica a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
Pentru această sumă de bani, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.
În cursul anului 2016, inculpata Feher Veronica, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.
De data aceasta, inculpata a creat impresia că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.
Inculpatei Feher Veronica i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, fiind prezentată la data de 24 februarie 2017 Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE