Chirurgul Ciuce, exonerat de răspunderea penală
Magistratul Lucian Buta de la Judecătoria Cluj a respins joi plângerea penală a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă, îndreptată împotriva profesorului chirurg Constantin Ciuce, ca nefondată.
Medicul a fost reclamat de conducerea Spitalului, după ce s-a aflat că acesta efectua operaţii pe pacienţi minori, deşi nu deţinea o calificare în chirurgia pediatrică.
Lumea medicală s-a divizat în acest caz, suporterii lui Ciuce susţinând că experienţa acestuia bate o procedură birocratică.
După ce procurorii Curţii de Apel respinseseră plângerea penală a Spitalului, conducerea a atacat-o în instanţă, dar nici aici nu a găsit înţelegere.
Solutia pe scurt: In baza art. 341 al 6 lit a C.pr.pen. respinge ca nefondata plângerea formulata de petentul SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA CLUJ împotriva soluţiei dispuse în dosarul nr. al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Obligă petenta la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitiva. Pronunţată in şedinţa camerei de consiliu din 09.03.2017.
Tensiunea dintre conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi reputatul chirurg Constantin Ciuce a explodat după ce un nou născut a decedat în urmă cu doi ani la naştere. Părinţii au solicitat în mod expres intervenţia lui Ciuce, cunoscându-se problemele fătului încă înainte de naştere. Cazul s-a dovedit unul extrem de complicat, specialiştii opinând că şansele micuţului de supravieţuire erau pur teoretice.
Dezbaterea cazului a scos la iveală că Ciuce operase cu succes câteva cazuri de malformaţii ale ator nou născuţi. Noua conducere a Spitalului Judeţean s-a folosit de scandal pentru a-şi regla diferendele legate de managementul Clinicii de Chirurgie cu profesorul în cauză.
Citiţi aici o relatare a presei vremii legată de cazul care a dus la plângerea penală a Spitalului Judeţean de Urgenţă împotriva medicului chirurg.