Diferit a măturat RADP prin Curte de pe drumuri şi poduri
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au anulat la sfârşitul săptămânii trecute, la cererea firmei SC Diferit SRL, atribuirea directă a serviciului public de administrare a drumurilor şi străzilor către RADP, decisă de către consilierii locali clujeni în decembrie 2014.
Solutia pe scurt: “Respinge cererea de sesizare a CCR privind art. 31 din Legea 101/2016. Respinge recursurile declarate de pârâţii C L al mun. Cluj Napoca, Mun.Cluj Napoca prin Primar, RADP Cluj Napoca împotriva sentinţei civile nr.3048 din 21.10.2016 pronunţată în dosarul nr. al Tribunalului Cluj, pe care o menţine în întregime. Obligă recurenţii sus indicaţi să plătească intimatei reclamante SC D SRL, în solidar, suma de 6.000 lei, cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 07.04.2017”.
Citiţi aici HCL cu nr 470 din 2014, desfiinţată de judecători.
Magistraţii Tribunalului au luat aceeaşi decizie şi în octombrie 2016, doar că atunci suma pe care a trebuit să o achite municipaitatea avocaţilor Diferit a fost mult mai importantă.
Solutia pe scurt: “Admite acţiunea formulata de reclamant in contradictoriu cu paratii şi in consecinţă : Dispune anularea HCL 470/03.12.2014 privind aprobarea gestiunii directe a servicului public de administrare a drumurilor si străzilor respectiv a activitatii de reparaţii si intreţinere a străzilor , aleilor ,trotuarelor , sistemului rutier de pe poduri si strazilor nemodernizate de pe raza Mun Cj.N, Obligă pârâtii C.L.M.Cluj şi Mun.Cluj Napoca la 12.400 lei cheltuieli de judecata in favoarea reclamantei . Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 21.10.2016”.
Firma Diferit, administrată de un fost inginer din RADP, Nicolae Petri a desfăşurat numeroase lucrări în cadrul municipiului, printre care asfaltarea drumurilor şi centura Vâlcele- Apahida.
Consiliul Local a încredinţat lucrările de întreţinere a drumurilor din Cluj RADP, pe baza Legii administrţaiei publice locale, care permite atribuirea prin gestiune directă. În martie 2015, firma Diferit (foto Actual de Cluj) a atacat atribuirea directă în instanţă, obţinând câştig de cauză în ambele căi de atac.