CFR Cluj a mai ratat odată închiderea procedurii de insolvenţă. La dezbateri a asistat patronul Băgăcean
Magistratul Răzvan Costea a respins la nceputul săptămânii, pentru a doua oară, solicitarea reprezentanţilor cubului de fotbal CFR Cluj, de ieşire ieşire din procedura insolvenţei. Noi cereri ale unor creditori au blocat din nou închiderea procedurii.
Avocaţii clubului CFR Cluj au arătat judecătorului că procedura se poate prelungi ani de zile, dacă de fiecare dată apar noi cereri de revizuiri din partea unor creditori, calificate ca fiind introduse cu rea credinţă.
La şedinţa de judecată a fost prezent, în afară de practicianul în insolvenţă Răzvan Zăvăleanu, şi noul patron al clubului, Marian Băgăcean. Acesta era optimist şi spera ca să obţină prin închiderea procedurii, permisiunea echipei de a participa în cupele europene în sezonul 2018- 2019, după ce încă din martie s-au achitat toate datoriile, în valoare de 5 milioane euro.
Zăvălean ne-a relatat că în opinia sa, noile cereri de revizuiri de creanţe, respinse în primul ciclu procesual, sunt introduse cu rea voinţă de jucători care ar fi solicitat plăţi şi au fost refuzaţi.
Închiderea procedurii de insolvenţă i-a fost refuzată clubului şi de către magistratul Grunea, în luna martie, după achitarea datoriilor, care a plecat între timp în concediu de maternitate.
CFR Cluj a intrat în insolvenţă în anul 2015 şi a reuşit în doar doi ani să aplice planul de reorganizare care să-i permită reluarea activităţii normale.
Admite excepţia autorităţii de lucru judecat ridicată de instanţă din oficiu. Respinge cererea administratorului judiciar „RTZ & Partners” SPRL de închidere a procedurii de reorganizare a debitorului F.C. CFR 1907 CLUJ SA, pentru autoritate de lucru judecat. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Tribunalul Specializat Cluj.
În aceeaşi zi producătorul de echipament sportiv Joma România şi-a retras acţiunea, prin care cerea creanţa curentă de 477.379 lei. Au primit noi termene de dezbatere solicitările firmelor offshore de consultanţă din Cipru, Sorrell Enterprises Limited şi Vianova Holdings Limited, care au introdus acţiuni în anulare faţă de respingerea creanţelor.