Florin Bercean l-a corectat pe Boc, în debutul ceremoniei. A fost de 5 ori la olimpiadă în calitate de antrenor

Primarul Emil Boc a înmânat celor mai tineri cetăţeni de onoare înaltele distincţii ale comunităii locale, la Cinema Florin Piersic, în timpul unor evenimente de marcă de la Operă, Filarmonică şi Zilele Clujului. Aparent organizată în pripă, manifestarea a avut şi mici scăpări de documentare.
Primul invitat distins cu statueta de cetăţean de onoare a fost antrenorul Florin Bercean. Acesta a corectat o eroare din materialul de prezentare al municipalităţii, privind numărul de participări la olimpiade.
Reputatul profesor medicinist Alexandru Rotar a fost prematur îngropat cu zile, de către reprezentanţii Primăriei.
Maestrul sportului Simona Richeter a evitat cu diplomaţie un conflict cu serviciul de documentare, afirmând că nu şi-a numărat niciodată medaliile.
Poetul Ion Mureşan a zugrăvit în parabole, din vremea internatului de băieţi şi fete de la Ady Şincai cuptorele de turăt dulce şi oglinzi sferice.
Medicul Lorant Szentagotai, care conduce un azil pentru bătrâni a mulţumit fostului viceprimar Ana Horvath pentru sprijin.
Filologul slavist Onufrie Vinţeler a publicat mai mute cărţi despre Ardeal.
Rapsodul Grigore Leşe a dezvăluit singur motivul pentru care a fost distins cu titlul municipalităţii, care are legătură directă cu Academia de Muzică Gh Dima.
Criticul literar Irina Petraş a justificat stabilirea domiciliului în crucea Ardealului, pornind de la cântecul interzis Clujule măi Clujule!
Urmaşii medicului cardiolog Niculae Stăncioiu au mulţumit pentru distincţia oferită post mortem reputatului profesor universitar, al cărui nume îl poartă Institutul Inimii din Cluj.
Recitalul extraordinar al rapsodului Grigore Leşe a încheiat manifestarea dedicată cetţenilor de onoare ai Clujului.