Afaceristul englez Wolsey Robert, rivalul primarului Nechita din Iaşi i-a luat concubinei copilul şi maşina
Magistraţii Tribunalului Cluj au condamnat-o în această săptămână pe dactilografa Maria Veronica B, la pedeapsa de 2 ani cu suspendare sub supraveghere, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Potrivit unor surse, victima sa a fost cetăţeanul britanic Wolsey Robert (Foto Ziarul de Iaşi), căruia i-a golit cardurile de la Leumi Bank şi Piraeus Bank.
Femeia care a atentat la banii englezului şi-a recunoscut faptele şi a beneficiat de clemenţa judecătorilor, obţinând pedeapsa cu suspendare. Între cei doi a existat o relaţie de concubinaj, din care a rezultat un copil. Despărţirea lor se petrecea în timp ce poliţia locală îl urmărea în compania fostei amante a primarului de atunci din Iaşi. Bărbatul a obţinut copilull şi apoi i-a luat fostei patenere maşina pe care i-o făcuse cadou, în contul pensiei alimentare.
Despre afacerile lui Wolsey Robert s-a pronunţat Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în Poliţia Locală Iaşi, care l-a urmărit în timpul serviciului, într-o vilă, cu Adina Samson, fosta angajată şi iubită a primarului Gh Nechita, la ordinul fostului ales gelos al ieşenilor, după cum a relatat evz.ro.
„Îi un mare businessman din Londra, care are nişte afaceri la Cluj acuma, director pe la o grămadă de companii în Anglia, îi director executiv, investitor, cu o bună reputație, business leader și ambasador care promovează relațiile de afaceri între Anglia și România, un vorbitor cu experienţă, scriitor, negociator cu peste 12 ani experienţă în piaţa de market şi cu investiţii de capital de vreo 12 milioane de euro… Şi 9 ani de zile o fost şef la Vodafone în Anglia,” suna raportul dat primarului, cu sprijinul unui detectiv, descris în Evenimentul zilei din mai 2015.
Minuta Tribunalului Cluj din 3 octombrie 2017
În baza art.485 alin.1 lit.a C.pr.pen. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj cu inculpata B.M.V., faţă de care a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1, 2 şi 3 C.pen., cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. şi de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art.250 alin.1 C.pen., cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen., totul cu aplicarea art.38 alin.2 C.pen.
În temeiul art.360 alin.1, 2 şi 3 C.pen., cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. şi art.480 alin.4 C.pr.pen., condamnă pe inculpată la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic.
În baza art.250 alin.1 C.pen., cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. şi art.480 alin.4 C.pr.pen., condamnă pe inculpată la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
În temeiul art.38 alin.2 C.pen. constată că infracţiunile săvârşite de inculpată sunt concurente, iar în baza art.39 alin.1 lit.b C.pen. contopeşte pedepsele stabilite pentru acestea şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, sporită cu 6 luni închisoare, în final rezultând pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare.
În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere prev. de art.92 C.pen., respectiv acela de 3 ani.
În temeiul art.93 alin.1 C.pen., obligă inculpata să se supună, pe durata termenului de supraveghere, următoarelor măsuri de supraveghere date în competenţa Serviciului de Probaţiune Cluj:
a) să se prezinte la serviciul de probaţiune menţionat, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art.93 alin.2 lit.b C.pen. obligă inculpata să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Cluj sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art.93 alin.3 C.pen. obligă inculpata, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unor activităţi desfăşurate de Primăria comunei Floreşti şi/sau Primăria municipiului Cluj-Napoca.
În baza art.91 alin.4 C.pen. atrage atenţia inculpatei asupra cazurilor de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere prev. de art.96 C.pen., precum şi asupra dispoziţiilor art.97 C.pen. privind anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art.486 alin.2 C.pr.pen. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă W.R., cu domiciliul procesual ales la Cabinet Avocat „M B” din Cluj-Napoca.
Potrivit art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpata la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului.Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 03.10.2017.