Fantomele Dac Air şi George Constantin Păunescu execută firma clujeană Termorom, printr-o inginerie financiară
Magistraţii Tribunalului Comercial Cluj au admis la începutul săptămânii, executarea silită a activelor Termorom, una din fabricile desprinse din fostul Combinat de Utilaj Greu, pentru firma Dac Air, fosta companie aeronautică, transformată în obiect de activitate imobiliar, deţinută de omul de afaceri George Constantin Păunescu.
Magnatul s-a folosit de un angajament al fostei bănci comercile Bancorex, care achiziţionase acţiuni în valoare de 20,8 milioane dolari, în anul 1996 la Dac Air, dar nu a vărsat decât 6,8 milioane dolari, după care a fost absorbită de BCR, pentru a evita falimentul. În contul angajamentului, Păunescu a demarat o acţiune de executare a unui număr de 65 de firme, la care Autoritatea de Administrare a Activelor Statului deţinea acţiuni, în contul diferenţei.
A rezultat un şir lung de executări silite, în faţa cărora Statul Român a ridicat din umeri, iar George Constantin Păunescu a aruncat pe piaţă sintagma care a făcut carieră, privind ingineria financiară.
Printre firmele care au căzut victimă şmecheriei Păunescu- Dac Air se numără şi companii falimentare, dar şi unele de succes, precum compania de exploatare a vagoanelor restaurant Varored Bucureşti (99% deţinută de AAAS), Horticola Bucureşti (97%), Republica Bucureşti (90%), BTT (88%), Aversa Bucureşti (66%), ICE Felix Computers (46%), SOV Invest (40%), Zahăr Fundulea (39%), NETWORK PRESS CONCEPT (fostul Rodipet, 51%).
Citiţi aici un material detaliat cu demararea acţiunii Dac Air faţă de AAAS, din publicaţia Economica.net, din iulie 2013.
Despre George Constantin Păunescu, Pro Sport a scris în anul 2011, că ar fi fost colonel de securitate. (Citiţi aici materialul)
Termorom a fost prima societate înfiinţată la Cluj după lovitura de stat, care producea cazane mici şi arzătoare, cu circa 3.000 de angajaţi, după cum scria Adevărul în anul 2011. (Citiţi aici materialul)
Minuta Tribunalului Comercial Cluj
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiat recursul declarat de catre recurenta A A A S(fosta AVAS), în contradictoriu cu intimatii SC D A SA şi SC T SA, împotriva sentinţei civile pronunţată în dosarul Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o menţine în întregime. Irevocabila. Pronunţată în şedinţă publică, azi 06.11.2017.
Magistraţii Tribunalului Comercial au menţinut decizia Judecătoriei Cluj Napoca din aprilie 2017
Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare a executării silite, invocata de intimata SC DA SA.Admite excepţia inadmisibilităţii contestaţiei la executare împotriva Raportului de evaluare, invocată de intimata SC DA SA.Respinge contestaţia la executare formulata de contestatoarea A.A.A.S, în contradictoriu cu creditoarea SC DA SA împotriva publicaţiei de vânzare din data de 15.11.2016 în dos. ex. nr. 10/2011 al BEJ ND asupra acţiunilor deţinute la tertii popriti SC T SA şi a raportului de evaluare din data de 15.11.2016.Respinge cererea de întoarcere a executării silite, ca neîntemeiată.Cu drept de recurs în 15 de zile de la comunicare.Pronunţată în şedinţa publică din 24 aprilie 2017.
Who cares! Ne conduce in continuare, ne omoara, ne judeca si ne rade in nas, dar mai ales ne fura! O tara de lasi!