MUZICA INSTANTELOR

Top Menu

  • Editorial
  • Cultura
  • Monden
  • Sport
  • Contact
  • REVISTA

Main Menu

  • Actualitate
  • Politica
  • Economic
  • Administratie
  • Social
  • Justitie
  • Educatie
  • Medicina
  • MICA PUBLICITATE
  • Editorial
  • Cultura
  • Monden
  • Sport
  • Contact
  • REVISTA

logo

Header Banner

MUZICA INSTANTELOR

  • Actualitate
  • Politica
  • Economic
  • Administratie
  • Social
  • Justitie
  • Educatie
  • Medicina
  • MICA PUBLICITATE
  • Fumoasa și bestia

  • Messiah

  • Duel pe autostradă

  • Am fost 16

  • Morocănoșii

Cultura
Home›Cultura›Căsătorie secretă în dublu concert de flaut şi a 2-a de Beethoven la Filarmonica Transilvania din Cluj

Căsătorie secretă în dublu concert de flaut şi a 2-a de Beethoven la Filarmonica Transilvania din Cluj

By muzicainstantelo
11/10/2017
2231
0
Share:

Filarmonica de Stat „Transilvania” vă invită vineri, 10 noiembrie, la concertul simfonic dirijat de David Crescenzi. Pe scena Colegiului Academic, doi dintre flautiştii orchestrei vor urca în ipostază de solişti. Este vorba de Raluca Ilovan şi Alexandru Rebreanu, care vor interpreta Concertul pentru două flaute, în Sol major, de Domenico Cimarosa. Din programul serii mai fac parte Uvertura operei Căsătoria secretă, a aceluiaşi compozitor, precum şi Simfonia nr. 2 în Re major, de Ludwig van Beethoven.

Concertul va avea loc vineri, 10 noiembrie 2017, la Colegiul Academic, începând cu ora 19.

Pianist, dirijor de orchestră și de cor, David Crescenzi a studiat la Conservatorul din Pesaro, specializându-se ulterior în dirijat orchestră, pian, muzică corală și dirijat coral. Timp de mai mulți ani a fost asistent și colaborator al lui Alessio Vlad și elevul lui Gustav Khunn, la care a frecventat, între anii 1993 si 1996, cursurile de perfecționare „Pomeriggi musicali” din Milano. Datorită activității sale pe parcursul a două decenii, s-a consacrat mai întâi ca pianist acompaniator și asistent dirijor în diferite teatre și festivaluri lirice, atât în Italia, cât și în străinătate, iar actualmente ca dirijor de orchestră și maestru de cor.

Printre realizările sale cele mai semnificative amintim colaborarea cu Teatrul Operei din Cairo, în calitate de director artistic, între anii 1998 și 2003, unde a dirijat Bărbierul din Sevilla, Contract de căsătorie, Domnul Bruschino de Gioachino Rossini, Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, Tosca de Giacomo Puccini, Bal mascat, Aida și Rigoletto de Giuseppe Verdi. Între anii 1999 și 2001, a fost Maestru de Cor la Teatrul „Carlo Felice” din Genova, iar în stagiunea 2004-2005 a fost adjunctul directorului muzical de la Teatrul „San Carlo” din Napoli. La Doha, Qatar, a dirijat în anul 2002 opera Aida, în anul 2003 Ibn Sina de Michil Borstlap şi în anul 2005 Aspire de David Krane, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice Asiatice.

Din anul 2002 colaborează cu Opera Națională Română din Timișoara, unde a dirijat spectacolele de operă Nunta lui Figaro de Mozart, Bărbierul din Sevilla de Rossini, Aida, Rigoletto, Traviata, Nabucco, Trubadurul, Otello, Bal mascat de Verdi, Carmen de Bizet, Tosca, Turandot, Boema, Madame Butterfly, Gianni Schicchi de Puccini, Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni, Paiațe de Ruggero Leoncavallo.

În cadrul repertoriului simfonic, s-a distins în diverse ocazii la pupitrul dirijoral al mai multor orchestre, și anume Orchestra Teatrului „Reggio” din Parma, „Benedetto Marcello” din Teramo, Orchestra de Cameră din regiunea Marche, Orchestra de Cameră din Bologna, Orchestra Simfonică „Gioachino Rossini” din Pesaro, Filarmonica „Marchigiana”, Filarmonica din Alessandria și din Piemonte, Filarmonica „Banatul” din Timișoara, Orchestra Operei din Zagreb. A colaborat cu soliști de talie internațională, printre care Francesco Manara și Simonide Braconi, primul violonist, respectiv primul violist ai Teatrului Scala din Milano, sau cu celebrul flautist francez Maxence Lauriell.

Pe o perioadă de două ediții (2004-2005), a condus finala Concursului Național de Pian dotat cu premiul „Cupa Pianiștilor” din Osimo, iar între anii 2005-2006 a dirijat Gala finaliștilor la Concursul Internațional de Vioară „Postacchini” din Fermo.

A dirijat, în cadrul Operei Naționale din București, Rigoletto (aprilie 2006), iar succesiv a pregătit și dirijat premiera operei Nunta lui Figaro de Mozart în luna decembrie a aceluiași an. În august 2006 a fost invitat de către Asociația C.E.E. Musiktheater din Viena să ţină un curs de măiestrie cu Nunta lui Figaro, pentru tinerii bursieri din Europa de Est.

Raluca Ilovan s-a născut la Bistrița în 1989. A început studiul flautului la vârsta de 10 ani, la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, iar după absolvire și-a continuat pregătirea muzicală în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa Lilianei Cadar-Manoleasa și a lui Gavril Costea. Dea lungul acestei perioade a susținut numeroase concerte și recitaluri, atât în țară cât și în străinătate, a participat la mai multe concursuri, dintre care amintim Concursul Internațional „Sigismund Toduţă” 2010 şi 2012 (Premiul I), Concursul „Niccolò Paganini” 2011 (Premiul al II-lea), Concursul Internațional „Gheorghe Dima” (2011), Premiul Fundației „Sigismund Toduţă” (2010).

A concertat ca solistă alături de Orchestra Filarmonicii „Transilvania”, Orchestra Academiei de Muzică din Cluj, Ansamblul de flaute „Il Gardellino”, Orchestra Camerata Romanica din Cluj. A colaborat, ca membră în orchestră, cu dirijori de renume, cu Opera Națională Română (Cluj), Filarmonica „Dinu Lipatti” (Satu-Mare), Filarmonica de Stat Sibiu, Orchestra „Notes & Ties”(Cluj), Mozart Kammerphilarmonie (Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, Bucureşti), Young Famous Orchestra (Cluj).

Flautista a participat la numeroase cursuri de măiestrie, în cadrul cărora a studiat cu nume ca Michael Cox, Mario Caroli, János Bálint, Ana Ioana Oltean Zendher, Kaspar Zendher, Nicola Mazzanti, Barbara Gisler-Hasse, Daniela Pisano, Matei Ioachimescu, Cristina Bojin, Boroka Pollnitz. În prezent este artist instrumentist piccolo-solo al Filarmonicii de Stat „Transilvania”, asistent universitar la secţia Flaut a Academiei de Muzică din Cluj şi membră a cvartetului de flaute „Flûte-Clé”.

Originar din Sibiu, Alexandru Rebreanu a început studiul flautului la vârsta de 11 ani, la Liceul de Artă din oraşul natal, sub îndrumarea profesorului Ioan Bojin. A continuat studiile de licenţă şi masterat la clasa lect. univ. dr. Liliana Cadar si prof. Gavril Costea, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

Din anul 1999 până în 2006 a fost prezent la toate Olimpiadele Naţionale, situându-se în permanenţă pe primele două poziţii. Anul 2006 a reprezentat un punct important în şirul concursurilor, câştigând locul I la Olimpiada Naţională de Muzică de la Arad şi Marele Premiu la Concursul organizat de Orange-România „Se caută Enescu”.

A urmat cursurile de măiestrie cu mari instrumentişti, precum Yossi Arnheim (2006), János Bálint (2007, 2008), iar în verile anilor 2009 şi 2010 a participat la cursul de suflători de la Bistriţa cu Ana Ioana Oltean, Boroka Pollnitz şi Matei Ioachimescu, precum și în Franţa unde a avut ocazia să lucreze cu celebrul flautist elvețian Emmanuel Pahud.

A susţinut recitaluri la Bucureşti, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Bistriţa, iar în calitate de solist, Alexandru Rebreanu a concertat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica „Transilvania”, cu Orchestra „Liutaria”, cu Orchestra de Cameră „Diletto Musicale” în cadrul Festivalului „Mozart” şi cu orchestra studenților Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.

Este activ în numeroase formații camerale, dintre care amintim formaţia „Cantabile” şi formaţia „Minuetto”, cu care a participat la concursul „La Stravaganza”. A colaborat de asemenea cu diferite ansambluri camerale, precum cel de suflători al Academiei de Muzică din Cluj, orchestra „Notes and Ties”, „IconArts” (cu care a concertat la Bucureşti, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi şi în ediția din 2011 a Festivalului Internațional „George Enescu”).

Este prim flautist și membru fondator (2005) al „Sibiu Youth Orchestra”, ansamblu alături de care a susţinut concerte atât în tară, cât și în străinătate. Din 2011 este membru al Orchestrei Române de Tineret și prim flautist al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

 

 

Vineri, 10 noiembrie2017, ora 19, Abonament 5
Colegiul Academic

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”


David Crescenyzi dirijor

Raluca Ilovan flaut

Alexandru Rebreanu flaut

Domenico Cimarosa 
Uvertura operei Căsătoria secretă

Concertul pentru două flaute, în Sol major, G. 107
Ludwig van Beethoven
Simfonia nr. 2 în Re major, op.26

PREŢUL BILETELOR

Preţurile biletelor şi abonamentelor la Filarmonica de Stat „Transilvania” rămân aceleaşi pentru stagiunea 2017-2018. Preţurile sunt următoarele: 25 lei – 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse în abonament; 40 lei – 20 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.

Biletele la concertele filarmonicii se pot achiziţiona şi online de pe biletmaster.ro.

Biletele se pot cumpăra de la agenţia de bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

25 lei preţ întreg / concert

13 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert

Atenţie: În ziua concertului, agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

FILARMONICA DE STAT „TRANSILVANIA”

P-ţa Lucian Blaga nr. 1-3, Cluj Napoca

Tel. 0264-43 00 60, Fax. 0264-59 78 12

Mail: office@filacluj.ro, publicrelations@filacluj.ro

TagsFilarmoncia Transilvaniaflaut
Previous Article

Responsabilii dublei explozii din Sighet au ajuns ...

Next Article

O nouă promoţie de elevi de la ...

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • Cultura

    Sakura la flaut şi pian pe scena clujeană în plină iarnă între jazz şi rock clasic

    02/27/2018
    By muzicainstantelo
  • CulturaEducatieMuzica

    Membrii juriului au recitat din flaut şi clarinet la Academie

    07/08/2019
    By muzicainstantelo
  • ActualitateCultura

    Zeci de flautişti şi clarinetişti din toată lumea au sosit la Cluj pentru competiţia internaţională Gh Dima

    07/10/2017
    By muzicainstantelo
  • Cultura

    Recviem german la Fila, cu dirijorul Jozsef Horvath

    04/13/2017
    By muzicainstantelo
  • CulturaMuzica

    Maestrul Cristian Mandeal dirijează concertul Filarmonicii Transilvania

    09/27/2018
    By muzicainstantelo
  • BaletCultura

    Premieră coregrafică rebelă de inspiraţie franco- americană pe scena Operei

    01/28/2019
    By muzicainstantelo

Leave a reply Anulează răspunsul

  • Executor judecatoresc

    Suveică executată şi evaluată la şapte ani

  • JustitiePolitie

    Poliţitii bistriţeni suspecţi de mită, plasaţi sub control judiciar, nu mai pot lucra la Serviciul Rutier

  • Justitie

    Procesul de corupţie al directorului aeroportului David Ciceo în faza publică

Publicitate

Alte Stiri

  • o săptămână ago

    Fumoasa și bestia

  • 2 săptămâni ago

    Messiah

  • 2 săptămâni ago

    Duel pe autostradă

  • 2 săptămâni ago

    Am fost 16

  • 2 săptămâni ago

    Morocănoșii

Facebook

  • Film

    Vânătorul de balene câștigă Trofeul Transilvania TIFF 20

    Vânătorul de balene/ The Whaler Boy câștigă Trofeul Transilvaniala cea de-a 20-a ediție TIFF Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania și-a desemnat câștigătorii sâmbătă seară, pe 31 iulie, în aplauzele celor ...
  • Film

    TIFF Conferința de Educație Media și Cinematografică

    Live pe TIFF Unlimited: Conferința Națională de Educație Media și Cinematografică  Unul dintre cele mai importante evenimente de la această ediție TIFF este Conferința de Educație Media și Cinematografică, care vizează ...
  • Film

    Dama de cupă- Au şi avocaţii micile lor plăceri vinovate

    Queen of Hearts / Dama de cupă, o dramă daneză controversată, multipremiată internațional, va fi lansată de Transilvania Film în premieră în România pe TIFF Unlimited, începând cu 25 noiembrie. ...
  • Film

    Animest aduce filme de Oscar pentru animaţia românească

    #ScreeningHistory – cea de-a 15-a ediție Animest, dedicată aniversării celor 100 de ani de animație românească, își deschide porțile astăzi, pentru prima dată în mediul online. Invitați să ia parte ...
  • Film

    Festivitate nostalgică la TIFF cu Marina Voica şi Maria Ploae

    Babyteeth: Prima iubire câștigă Trofeul Transilvania la TIFF 2020Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a ...

RSS STIRI AGERPRES

Ads

Ads

Ads

  • Contact
© 2019 - Muzica Instantelor - Proiect confintat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.