David Ciceo a pierdut procesul motorina, cu Mihai Seplecan, Simona Gaci şi Ştefan Iliescu
Magistraţii Judecătoriei Cluj Napoca au respins în această săptămână plângerea penală a lui David Ciceo, managerul Aeroportului Cluj, împotriva fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan, a secretarului Simona Gaci şi a directorului juridic Ştefan Iliescu, pe care i-a acuzat de abuz în funcţie. (Ilustraţie grafică Patricia)
Ciceo l-a acuzat pe Seplecan, că a încercat să transforme în acte, în anul 2015, un autoturism de teren, preluat de la aeroport, în autoutilitară, pentru a putea deconta carburant nelimitat. Deoarece Ciceo a refuzat, a reclamat că ar fi fost şantajat de Seplecan, cu promovarea unei hotărâri de consiliu privind interdicţia cumulării funcţiilor de preşedinte şi director general la aeroport din partea sa. Potrivit directorului aeroportului, în urma refuzului, Seplecan ar fi demarat o acţiune de denigrare a sa şi a instituţiei, în presa clujeană.
Managerul aeroportului a introdus o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean şi a directorilor Gaci şi Iiescu, recunoscând că prin această acţiune a încercat împiedicarea adoptării hotărârii de Consiliu prin care se încerca modificarea regulamentului instituţiei, care îi permitea cumulul de funcţii. Ciceo a susţinut că există o corelaţie între proiectul privind incompatibilitatea sa şi refuzul conversiei autoturismului în utilitară, promovarea proiectului în repetate rânduri fiind în opinia sa, o răzbunare a lui Seplecan.
În plângerea sa, managerul aeroportului a susţinut că procurorul a ignorat complet că Seplecan ataca în continuare aeroportul, atât mediatic, ne asocia cu Statul Islamic, creând frică în rândul pasagerilor, informa în mod mincinos presa, dar crea presiuni în rândul funcţionarilor instituţiei care duceau la împiedicarea desfăşurării în mod normal a activităţii noastre.
Ciceo a creditat ideea că proiectul privind cumulul de funcţii este o răzbunare şi i-a atras în plângere şi pe Simona Gaci şi Ştefan Iliescu, pe care i-au acuzat că au continuat să promoveze acest demers, şi după destituirea lui Seplecan. Într-un final chiar aeroportul a procedat la modificarea regulamentului şi Ciceo a renunţat la calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
Procurorul a respins plângerea lui Ciceo, care a contestat decizia în instanţă, susţinând că anchetatorul a ignorat mai multe probe, dar şi judecătorul a respins acţiunea directorului aeroportului, după un an de dezbateri.
În cadrul acestui proces, Ciceo a adus probe în susţinerea afirmaţiei potrivit căreia diploma de jurist a lui Seplecan este falsă, provocând un imens scandal şi demararea procedurii de demitere a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean.
Managerul aeroportului a invocat aici şi tentativa de destituire a directorilor din regiile subordonate, de către preşedintele actual Alin Tişe, blocată de prefect.
Soluţia instanţei nu putea trece neobservată de fostul preşedinte, care a notat pe pagina sa de socializare cu evlavie şi recunoştinţă pentru divinitate. După 2 ani de procese, presiuni și răutăți a unora, bunul Dumnezeu a făcut dreptate în dosarul penal cu presupusul meu abuz în serviciu, deschis în urma plângerii penale făcute de către Aeroportul Internațional Cluj.
Minuta Judecătoriei Cluj Napoca
În temeiul art. 341 alin. 6 lit. a) C.proc.pen., respinge ca nefondată plângerea formulată de către petentul Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, nr. de înmatriculare în Registrul Comerţului J12/3463/1992, CUI 2882425, cu sediul în Cluj Napoca, str. Traian Vuia, nr. 149, jud. Cluj, împotriva ordonanţei procurorului de clasare din data de 14.10.2017, în dosar nr. 8515/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petentul la plata sumei de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05 decembrie 2017.