Marchizul di Potassive, Academia Mauriziana: Regii numeau nobilii ca să ajute nevoiaşii
Cardinalul Francesco Monterisi, marchizul Fabrizio Mechi di Potassive şi alţi oficiali italieni au prezentat la începutul săptămânii Academia Mauriziana, cu ocazia deschiderii unei filiale în România.
Academia Internațională Mauriziana este o asociație cu caracter cultural, care se ocupă cu cercetarea istorică, religioasă și cu recuperarea și punerea în valoare a tradițiilor cavalerești și militare.
Academia funcționează în cadrul Fundației Mauriziana din Pescocostanzo (Provincia LˈAquila), care se bucură până astăzi de binevoitoarea și înalta protecție a Președinției Republicii Italiene și a Sfântului Scaun.
Reconstrucția acesteia a început datorită muncii și simțămintelor soldaților-vânători de munte (atât cei activi cât și cei în rezervă) în ziua de 8 septembrie 1984, sub imboldul dat de poetul și soldatul Sergio Paolo Sciullo della Rocca, decorat cu medalia de aur Mauriziana.
Fundamentul acțiunilor întreprinse de Academie își găsește referința în Cimitirul Militar Maurzian Național de la Pescocostanzo, unde sunt păstrate Sfintele Moaște ale martirilor tebani, acea legiune condusă de Sfântul Mauriciu care a murit mărturisindu-și suprema iubire pentru Mântuitorul Cristos și care din totdeauna este ca o stea călăuzitoare.
Cu ocazia deschiderii filialei din România, la finalul săptămânii trecute, în prezența Marelui Prior al Academiei, Eminența Sa Cardinal Francesco MONTERISI și a Rectorului, Marchizul Fabrizio Mechi di Potassive, baron de Salle, a avut loc o ceremonie la Biserica Piaristă din Cluj-Napoca.