Jurnalist italian la ediţia 2018 a Dialogurilor Urbane de la Sala Polivalentă din Cluj
Italianul Simone d`Antonio are peste 15 ani experiență în jurnalism, comunicare și PR, fiind preocupat în special de subiecte care ne afectează pe toți cei care locuim în oraș: fenomenul locuirii, expansiunii și mobilității urbane. Cartea sa “Buone prassi, buone notizie” prezină un review asupra celor mai bune practici europene în sfera urbană.
A pus bazele platformei Urban Journalism Institute prin care se promovează un jurnalism urban care să ajute la o dezvoltare sustenabilă a orașelor în care trăim. Institutul oferă posibilitatea jurnaliștilor dar și specialiștilor în comunicare, experților și inițiatorilor de politici să facă schimb de informații, sa dezbată și să aprofundeze subiecte din sfera urbană.
Este și președinte al Youth Press Italia, o asociație a tinerilor jurnaliști, specialiști în comunicare și media makers, luând parte, în calitate de speaker, la o serie de conferințe despre comunicare și inovare în Europa și Asia.
Simone a fost prezent la Conferința Dialoguri Urbane – Cluj 2.1 | Fondul de Inovare de la Cluj, unde a mediat o sesiune specială de lucru, în care a prezentat studii de caz internaționale și metode pentru dezvoltarea jurnalismului pe teme urbane complexe.
Dialoguri Urbane este conferința anuală a Cluj 2.1| Fondul de Inovare, gândită drept un schimb de bune practici în inovare urbană pentru grupurile de cetățeni, specialiști din sectorul public, academic și cel de afaceri implicați în activitățile programului. Ediția din 2018 se va axa pe rezultatele proiectelor pilot implementate în perioada 2017-2018 conectate cu mobilitatea urbană și viitorul pieței muncii.
Cluj 2.1| Fondul de Inovare este un mecanism ce sprijină grupuri de cetățeni, specialiști din mediul academic și cel de afaceri în prototiparea de soluții alternative la probleme ale orașului identificate împreună cu Primăria Cluj-Napoca și conectate cu mobilitate urbană, locuire și viitorul pieței muncii.
În cadrul conferinței au fost prezentate trei dintre cele mai importante modele internaționale de inovare urbană, care sunt în acest moment implementate în SUA, Irlanda și Italia. Acestea vor fi reflectate cu demersurile existente pe plan local și se vor dezbate modele instituționale relevante pentru sprijinirea inovării urbane pentru o mai bună calitate a vieții.