Vasile Dâncu a făcut oficiile de gazdă la redeschiderea Consulatului Italian din Cluj
Câteva zeci de oameni de afaceri au fost prezenţi vineri după amiază la restaurantul Da Vinci din Cluj, la recepţia ocazionată de redeschiderea Consulatului Onorific al Italiei. În absenţa ambasadorului Marco Giungi, răpus de gripă, rolul de amfitrion al evenimentului a fost preluat de către sociologul Vasile Dâncu.
Recent înrolat în Academia Internaţională Mauriziana, o confrerie culturală, militară şi religioasă din Roma, Vasile Dâncu şi-a asumat rolul de gazdă a evenimentului, vorbind în numele comunităţii italiene din România. Dâncu l-a prezentat pe nou consul onorific Massimo Novali, a furnizat presei cifre statistice privind prezenţa italiană în România şi la Cluj, dar şi cea românească din Peninsulă. Astfel, la Cluj cei peste 1000 de italieni ocupă poziţia a doua în rândul cetăţenilor străini, după francezi, iar la nivel naţional sunt înregistrate peste 46.000 de firme italiene, majoritatea active.
Cum a explicat Dâncu prezenţa sa ca maestru de ceremonii la festivitate.
Fostul vicepremier a explicat şi de ce inaugurarea sediului noului Consulat Italian s-a făcut la o şedinţă foto într-un grup restrâns.
Consulul Massimo Novali a anunţat intenţia de înfiinţare a unei şcoli cu predare în limba italiană la Cluj.
Massimo Paronthi, managerul general DeLonghi a făcut bilanţul celor 6 ani ai firmei de la Jucu, unde a preluat halele Nokia.
Maria Luisa Lapresa, director de cabinet a transmis salutările ambasadorului Marco Giungi.
Primarul Emil Boc le-a spus invitaţilor că doreşte să aducă românii din Italia la Cluj şi i-a sugerat noului consul să organizeze Ziua Naţională a Italiei, la fel cum francezii şi americanii au parte de festivităţi similare.
Prefectul Ioan Aurel Cherecheş a lecturat împuternicirea ministrului de Externe Meleşcanu, conferită noului consul onorific italian.
Episcopul greco- catolic Florentin Crihălmeanu i-a binecuvântat pe cei prezenţi, rostind Tatăl nostru în limba italiană.
Mihai Bacalu