Voluntarii reclamă cât de greu găseşti o adresă în Cluj
Fostul jurnalist Andi Daiszler este unul dintre voluntarii care ajută la aprovizionarea persoanelor singure în condiţiile carantinei obligatorii. El atrage atenţia la modalitatea greoaie de identificare a persoanelor căutate.
De câteva zile livrez mâncare pentru mai mulți bătrâni din cartierul Mănăștur, înscriși pe listele diverselor asociații non-profit ca și cauze sociale.
Nu vorbesc acum despre oamenii pe care i-am descoperit în blocurile din cartierul Mănăștur (am avut doar adrese de blocuri și sunt convins că lucrurile sunt la fel în tot orașul și în toată țara), despre nemernicia unora dintre ei, dramele altora, lumina din ochii celor care te așteaptă cu orele în spatele ușii de la intrarea în bloc, vizibil flămânzi, în schimb, vreau să vă vorbesc despre ce ar ajuta mai mult în aceste zile și zilele de după, lucruri mici:
– o refacere
urgentă și afișarea la intrarea în blocuri a listei tuturor locatarilor
cu numărul de apartament și etajul corespunzător
– pe cât posibil afișarea adresei pe cât mai multe laterale ale blocurilor, astfel încât șoferii să le identifice ușor
– un serviciu de voluntariat de dezinfecție a lifturilor/ balustradelor
etc. organizat pe scări/etaje prin rotație astfel ca oamenii care stau
în acele blocuri să aibă pe cât posibil grijă unii de alții (facem asta
deja la blocul nostru de 10 apartamente și funcționează grozav). Asta
înseamnă prevenție pentru cei din linia 3 adică toată lumea care stă
acasă în această perioadă.
Astea sunt lucruri pe care le poate face oricine înțelege că în loc de curieri, șoferii ambulanțelor se confruntă cu aceeași problemă ori de câte ori sunt chemați la intervenții.
Și după ce trece toată nebunia promit să vă arăt niște blocuri în care nu cred că ar trebui ținute nici animalele, darămite oamenii. În Cluj.
Sporuri și stay safe.
Andi Daiszler, manager de marketing la Daisler Print House, presedintele Asociatiei Daisler si fondatorul initiativelor Strada Potaissa si Lights On Romania.