Dacii liberi s-au autoizolat la Roma înainte de pandemie
Infractorii au prins repede şmecheria cu portiţele pentru bogătaşi, pentru contracararea mandatelor europene de arestare. Locul în care se adună spuma interlopilor români de lux, este chiar ciuca bătăilor cu covizi, Italia.
Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei Dinamo a fost reţinut şi apoi eliberat la începutul anului, în Napoli, Italia. Afaceristul român se alătură unui important mănunchi de afacerişti condamnaţi la închisoare în ţară, dar dispăruţi strategic înainte de pronunţarea sentinţei.
Săvulescu fusese dat în urmărire internaţională, după condamnarea sa de anul trecut, pentru complicitate la abuz în serviciu, la pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare, primită alături de lotul constănţenilor, din dosarul retrocedării ilegale a plajelor din Mamaia. În acelaşi dosar, partenerii săi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu nu au avut aceeaşi inspiraţie şi aşteaptă cu speranţă legea liberală de transfer de după gratii, în autoizolare la domicliu.
Dacă în ultimii ani ai lui Ceauşescu, Italia era speranţa şi una dintre destinaţiile transfugilor peste Dunăre, acum condamnaţii cu bani în cont pleacă doar cu buletinul, cu avionul sau autoturismul şi obţine în mod legal statutul de persoană în arest la domiciliu.
A profitat de acest statut privilegiat şi afaceristul clujean Ioan Bene şi profită deocamdată şi băiatul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu.
Bene fusese condamnat în dosarul de corupţie de la Aeroportul din Cluj, la pedeapsa de 4 ani de închisoare, efectuând pedeapsa în regim de arest la domiciliu în Italia. Spre deosebire de tovarăşul său de arme, horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, care a ispăşit pedeapsa după gratii.
Mario Iorgulescu, cel care a ucis într-un accident de circulaţie două persoane, a scăpat pentru moment de griji, după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat mandatul european de arestare emis pe numele său.