Revista de cultură Avalon studiază pandemia la geam
Scriitorii clujeni au adus la lumină, în plină toamnă, prima ediţie a revistei de cultură Avalon, deocamdato doar pe suport virtual.
Redactorul şef Ovidiu Pecican readuce în discuţie în editorial, preţul plătit pentru viaţa în pandemie, precum mobilizarea resurselor intelectualilor care refuză să se resemneze. A reuşit să surprindă salturile spectaculoase ale seismografului de virus din sufletul artiştilor, cum ar fi de exemplu portretele tragice din Era Covidiană, ale Suzanei Fântânariu.
Acolo unde sunt oameni, arta şi gândirea critică nu pot lipsi, îşi justifică demersul editorial criticul Ovidiu Pecican.
Încă de la prima apariţie, revista Avalon poartă semnături de marcă, Andrei Şerban, Ioan Es Pop, Doru Pop, Eugen Cojocaru, Negoiţă Lăptoiu, Aurel Codoban, Eugenia Sarvari şi mulţi alţii, pe un număr de peste 30 de pagini şi rubrici divers colorate.
Ovidiu Pecican
Revistă este făcută spre a fi dăruită, cu câte un număr nou din 2 în 2 luni, ca manifest al culturii scrise ce refuză să moară de pandemii, (atât covidul, cât și incultura pandemică), sub pretextul că nu au bani oamenii să cumpere.
Mihai Bacalu