Horvath Anna desecretizează mandatul de urmărire de securitate naţională la ÎCCJ
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recent solicitarea avocatului Sergiu Bogda, apărătorul fostului viceprimar clujean Horvath Anna şi au dispus desecretizarea mandatului de interceptare de siguranţă naţională, cu care aceasta a fost urmărită de serviciile secrete.
Dispune emiterea unor adrese în vederea declanşării procedurii de desecretizare în totalitate a mandatului de siguranţă naţională emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu excepţia numelui judecătorului care a emis mandatul.
Horvath a mai obţinut şi alte decizii favorabile în probaţiune, respectiv analiza înregistrării ambientale de la restaurantul respectiv pe care se baza acuzarea, privind eventuale ingerinţe asupra benzii originale.
Efectuarea exertizei a vocii şi vorbirii pentru înregistrarea ambientală de pe terasa restaurantului Camino, numai în ceea ce priveşte intervalele cuprinse între 00:00 – 13:00 şi 47:00 – 49:00, cu următoarele obiective : – să se stabilească dacă asupra înregistrării convorbirii s-a intervenit prin alterarea cuvintelor ori dacă se surprind discontinuităţi ale vorbirii; – să se stabilească dacă în convorbire se identifică elemente de natura unei compilaţii.
Acuzaţii au obţinut decizia de reaudiere a arhitectului şef Ligia Subţirică, dar au eşuat în tentativa de reaudiere a primarului Emil Boc.
Horvath Anna este acuzat de procurorii anticorupţie că a intervenit interesată în urgentarea eliberării unor avize în favoarea omului de afaceri Fodor Zsolt, de la care ar fi obţinut circa 60 bilete pentru festivalurile de muzică electronică Electric Castel şi Untold, utilizate de voluntarii din campania electorală a acesteia.
Horvath a respins în totalitate acuzaţiile, susţinând că intervenţiile sale faţă de birocraţia din Primărie se făceau după audienţe în mod legal. Decizia sa neinspirată de a refuza efectuarea unor activităţi în folosul comunităţii i-au adus primăvara trecută, la prima instanţă, Curtea de Apel din Cluj condamnarea cu executare la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni de închisoare.
Omul de afaceri Fodor Zsolt a fost condamnat cu suspendare la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni.