Programe Universitare aliniate cerinţelor pieţei, susţinute de către NTT DATA Romania
În cadrul Universităţii Babeș-Bolyai, NTT DATA Romania susţine patru linii de studiu, un program de licență în limba germană, două programe de masterat și un program postuniversitar, toate aliniate cerințelor pieței din ce în ce mai exigente.
Prima linie de studiu, înființată în 2014, în parteneriat cu Facultatea de Matematică – Informatică este programul de licență în Informatică cu predare în limba germană. Cele două programe de masterat, în colaborare cu Facultatea de Matematică – Informatică și FSEGA sunt “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană și “Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice“. Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică este dedicat persoanelor care doresc o reconversie profesională.
“Din dorinţa de a investi în viitor, am decis împreună cu partenerii noştri de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca să susţinem promovarea unui sistem educațional universitar cu adevărat sustenabil. Cele patru linii de studiu, deschid perspective promiţătoare tuturor celor care decid să le urmeze. Acestea presupun, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar și dobândirea de experiență practică, atât de necesară pentru o bună integrare în piața muncii. Cu toții ne dorim o comunitate prosperă în care performanța este o valoare esențială în care competențele și aptitudinile resurselor umane rămân la un nivel înalt. Cheia succesului este reprezentată într-o mare măsură de încrederea pe care o acordăm tinerilor.” a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
Licența Deutschsprachiger Studiengang der Informatik
Scopul acestui program din cadrul Facultăţii de Matematică și Informatică este acela de a oferi studenților capacitatea de a înțelege și de a manipula conceptele și metodele de bază ale structurilor matematice fundamentale. De asemenea, ariile de focus sunt programarea fundamentală, dezvoltarea și întreținerea sistemelor software, transmiterea și valorificarea cunoștințelor și a metodelor studiate. Obiectivul final al programului este ca studenții să deprindă conceptul de învăţare permanentă, să înțeleagă și să aplice cele mai recente rezultate științifice în matematică și informatică, și să abordeze prin instrumentele și metodele matematice și de calcul problemele de natură matematică din alte științe.
Masterat Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare
Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ al acestui program este aceea de a oferi absolvenților cunoștințele necesare în vederea dezvoltării și gestionării sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea lor, până la dezvoltarea și gestionarea lor. În planul de învățământ sunt incluse atât discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software sau discipline care tratează securitatea acestora. Planul de învățământ asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în domeniul Managementului Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.
Masterat Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice
În cazul programului de master Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice, logica înlănțuirii disciplinelor este concepută pentru a dezvolta absolvenților competențe generale în IT referitoare la: Modelarea proceselor de afaceri, Medii de programare avansate, Managementul proiectelor informatice, Managementul cunoştinţelor, Sisteme distribuite, Ingineria sistemelor informatice și Metode computaționale inteligente.
Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică
Programul a fost acreditat în anul 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale și reprezintă o deosebită oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software. Studenţii pot face parte dintr-un program de talie internaţională în cadrul căruia cursurile sunt susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti de recunoscută expertiză din NTT DATA Romania.
Sesiunea din luna Iulie s-a finalizat după cum urmează:
1. Licenţa “Deutschsprachiger Studiengang der Informatik” – a înregistrat 128 de candidați pentru cele 75 de locuri disponibile. Dintre acestea, au fost ocupate 60 de locuri, restul pozițiilor fiind deschise pentru sesiunea de toamnă.
2. Master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare” – 16 studenţi au fost admiși, astfel, pentru sesiunea din septembrie au rămas disponibile 14 locuri.
3. Master “Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice” din cadrul FSEGA – au fost ocupate 23 locuri din 50, cele rămase fiind disponibile pentru sesiunea de toamnă.
4. “Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică” – au fost admiși 28 de studenţi, astfel pentru sesiunea din luna septembrie mai sunt disponibile 47 de locuri.
Sesiunea de toamnă a înscrierilor va începe în data de 10 septembrie pentru toate cele patru linii de studiu.
Despre NTT DATA Romania:
Milioane de utilizatori folosesc zilnic soluțiile NTT DATA, optimizând business-uri din întreaga lume, având peste 110,000 angajați la nivel global. Compania generează peste 12 miliarde de euro anual, acoperind toată gama de servicii software și R&D, oferind valoare adaugată.
Filosofia NTT DATA are în centrul său clientul, viziunea și echipa, deservind astfel toate industriile: Automotive, Finance & Banking, Manufacturing și multe altele. Inovația și îmbunătățirea continuă sunt baza viziunii și strategiei NTT DATA, fapt ce duce la o permanentă extindere a portofoliului și se reflectă cel mai bine în centrul R&D inaugurat recent la Cluj.
Nu în ultimul rând, ceea ce dă fermitate performanței este echipa.
1,600 specialiști cu peste 18 ani experiență în consultanță și dezvoltare de sisteme formează echipa NTT DATA Romania. Zeci de micro-echipe care lucrează cu zeci de tehnologii, sute de proiecte pentru sute de clienți și mii de idei valorând milioane. Activi în Europa și SUA, portofoliul companiei include Business Process Management dar și o gamă variată de soluții: dezvoltări custom, AEM, AMS, Embedded, IOT, 3D sensing, robotics, AI și altele.
SAP Gold Partener și leader local, NTT DATA Romania este pionieră în implementarea Success Factors și SAP HANA, iar soluția proprie, Clarvision ERP, susține de peste 15 ani, 180 clienți în procese de Producție, Operațiuni, HR și WareHousing, coduri de bare, BI, Web-Orders, mobile, servicii digitale, interfațări și cloud.
Pentru mai multe informații vizitați: