Alexa a sfidat instanţa de judecată şi reclamanta
În timp ce protectorul său de la vârful Statului a ales să evite contactul cu judecătorii, Liviu Alexa, patronul toxic de televiziune a făcut în aceeaşi zi, luni, spectacol la Judecătorie, unde era chemat să răspundă pentru încă un set de calomnii la adresa unei poliţiste.
A fost chemat în judecată de către Tincuţa Dumuţa, din Poliţia Sălaj, pentru un set de trei articole, considerate că i-au adus atingere imaginii şi demnităţii.
Pârâtul este lider de piaţă la articole calomniatoare, procesele şi victimele sale adunându-se cu zecile în Palatul de Justiţie. Alexa apare pe lista patronilor de presă finanţaţi de către Liviu Dragnea, cu sume consistente.
Recitalul lui Liviu Alexa a început de când avocatul său a zăbovit câteva minute pe coridor, să-l informeze asupra conţintului interogatoriului. Iritat că i-a făcut observaţie, s-a năpustit asupra apărătorului reclamantei, spunând că este nepregătită, aşa zisa avocată. Judecătoarei i-a cerut să vorbească mai tare, că e surd. Spuneţi mai tare, sunt hipoacuzic. Apoi, simulând că nu înţelege întrebările. Putem discuta şi despre Schopenhauer. Despre reclamantă, poliţista Tincuţa Dumuţa, a lăsat impresia că ar fi putut să o întâlnească în timpul liber. Nu am cunoscut-o în timpul serviciului. Aroganţele sale au continuat nestingherite aproape o oră. Legătura dintre Ziar de Cluj şi NCN? Amândouă sunt organe mass- media. Cum apar articole nesemnate pe site-uri? Încă cercetătorii nu au reuşit acest lucru cu inteligenţa artificială.
După ce s-a răcorit şi i-a zis de la obraz judecătoarei că a pierdut vremea cu cele peste 90 la sută de întrebări repetitive, fără să dezvăluie autorul calomniei tradiţionale marca Ziar de Cluj, a plecat liniştit, fără să salute. A precizat doar, că dacă judecătoarea îl va amenda pe executantul care a transferat calomnia sa din Ziar, de la Cluj, peste Meseş, îşi va asuma, că are bani. Plătesc 135.000 de lei pe lună taxe la Stat. Noroc cu avocatul lui, care a încercat să mai salveze din aparenţe, şi a cerut permisiunea judecătorului pentru client, de a părăsi sala de judecată, când Alexa era deja la uşă.
Instanţa de judecată a aflat chiar de la patron şi fostul său angajat din Sălaj, Eduard Fărcaş, cum funcţionează trustul Presa Bună. Calomnia apare în iunie 2018, publicaţia mamă Ziar de Cluj, nesemnată, dar cu titlu generos, Garcea de Sălaj, este preluată conştiincios de către angajatul servil, care evident că nu îşi asumă nimic din conţinut şi profesionist, nici nu verifică ce scrie acolo. Nu l-am asumat, doar l-am preluat. După câteva luni, angajatul servil care nu mai este util este aruncat din trust, ca o măsea stricată. Beneficiază încă de întreaga consideraţie a patronului. Este cel mai bun ziarist din Sălaj.
Atât de bun, încât a preluat conştiincios articolul integral de la tăticu Ziar de Alexa, cu tot cu fotografia copilului minor al poliţistei. Şi ca să-şi merite salariul, a mai adăugat două materiale, scrise chiar de el, la categoriile Focus şi Analiză. Ce surse a folosit? A examinat atent site-ul IPJ Sălaj, ANI şi a ascultat cu atenţie bârfele din redacţia unui ziar local. A recunoscut măcar, spre deosebire de patron, că nu a solicitat vreo informaţie oficială de la instituţia despre care a scris că e condusă de clanuri. Nu am sunat-o, pentru că îmi trântise telefonul.
Tot onest, Fărcaş a recunoscut că nu e absolvent de Jurnalistică. Nu cred că trebuie să ai o specializare anume să scrii subiecte de analiză.
Mihai Bacalu