Generalul Dan Voinea a descoperit câtă nedreptate este în ţară doar când s-a pensionat, cu Bivolaru
Liderul MISA Gregorian Bivolaru a fost prezent marţi la Curtea de Apel din Cluj, unde se judecă dosarul său de trafic de persoane, alături de un număr de 20 de membri din conducerea Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut. Surpriza apariţiei liderului MISA, aşteptat de circa 3 ani la proces a fost întrecută de noul apărător ales al inculpatului, nimeni altul decât fostul şef al Parchetului Militar, Dan Voinea, cel care a închis nerezolvate, dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor.
Avocatul Bogdan Bărbuceanu, care l-a reprezentat până acum în procesele sale pe Gregorian Bivolaru a surprins instanţa de judecată, când a afirmat că îi reprezintă pe inculpaţi, în substituirea noul avocat titular, generalul Dan Voinea, fostul şef al Parchetelor Militare.
Bărbuceanu ne-a confirmat că Voinea este noul avocat al lui Bivolaru, la fel şi Constantin Cojocaru, purtătorul de cuvânt a MISA, care ne-a şi transmis din partea noului apărător, că este alături de client şi principial, având în vedere opinia că practicanţii acestui sport au fost prigoniţi în perioada comunistă.
„Inculpaţii din acest dosar şi yoghinii din România sunt victimele a peste 40 de ani de abuzuri din partea structurilor de putere securiste, suferind doar pentru că înţeleg să ducă o viaţă diferită de a altora, să mediteze şi să aibă o filosofie proprie despre existenţa umană cu adânci reflexe din fiosofia indiană, experienţa yoga. Aceasă hărţuire sistematică prin presă şi justiţie afectează profund viaţa acestor victime prin marginalizare şi dispreţ, fapt ce constituie o violare gravă a libertăţilor şi demnităţii umane. Această cauză prin istoricul ei se doreşte a fi o construcţie juridică de natură politică a cauzei MISA şi face parte din marile dosare ce privesc victimele comunismului, iar represiunea împotriva MISA este o replică a represiunii făcute împotriva mişcării yoga de peste 40 de ani”.
Dan Voinea a intrat în avocatură în Baroul Gorj, după pensionarea din Parchetul Militar, în urmă cu 5 ani, având deja la activ şi alte dosare cu greutate.
După câteva minute în care şedinţa s-a decis să se desfăşoare cu uşile închise, la cererea apărătorului incupaţilor, judecarea lui Bivolaru s-a amânat din nou, pentru a putea permite desemnarea unor apărători din oficiu părţilor vătămate, care au lipsit şi de la acest termen.
Bivolaru şi liderii MISA sunt judecaţi în acest al doilea dosar de trafic de persoane, de aproape un deceniu, pentru că ar fi folosit mai multe părţi vătămate, în „ashramuri”, case puse la dispoziţie de diverşi donatori, în care aceştia desfăşurau munci voluntare în beneficiul asociaţiei.
Soluţia primei instanţe, Tribunalul Cluj a fost de achitare a tuturor persoanelor, la fel şi de ridicare a sechestrului de pe averile inculpaţilor, judecătorul Arian Ilieş motivând că procurorii DIICOT nu au putut oferi probe concludente pentru dovedirea vinovăţiei.
La finalul procesului, maşina arestului Poliţiei Capitalei, un Logan alb, în care se afla Greogiran Bivolaru a fost blocat în mijlocul parcării interioare a Palatului de Justiţie, fiind obligată să staţioneze timp de circa 15 minute, până când unul din poliţişti a avut ideea să deschidă uşa maşinii unei judecătoare care bloca aleea, cu cheia încontact şi să o deplaseze, făcând loc.